فهرست مطالب

سفینه - پیاپی 69 (زمستان 1399)

نشریه سفینه
پیاپی 69 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • کبری علی اکبر، محمدرضا شاهرودی *، محمود عبایی کوپایی، قاسمعلی کوچنانی صفحه 10

     آموزه های آسمانی از جمله اصول و مصادر دین اسلام اصلاح سبک زندگی  را مورد تاکید قرار داده و راهکارهایی از جمله حسن خلق را در این راستا به آدمی معرفی کرده است..  حسن خلق همچنین یکی از مهم‌ترین ضروریات رفتاری برای رشد و نیل به زندگی سعادتمند است. خداوند سبحان در قرآن کریم، جذب دل های مردم را نتیجه حسن خلق و نرم خویی پیامبر اکرم6 دانسته است. پژوهش حاضر که به شیوه کتابخانه‌ای و بهره‌مندی از روش توصیفی- تحلیلی انجام شده، نشان می دهد که برخی عوامل، زمینه‌ساز و پشتوانه حسن خلق محسوب می شود؛ از جمله عنایت الهی، وراثت، تربیت خانوادگی، عقلانیت و خردمندی و آراستگی باطنی. هم چنین     مهم ترین دستاوردهای اصلاحی حسن خلق بر سبک زندگی انسان از حیث فردی و اجتماعی عبارت است از: آرامش درون، سلامت جسم، غلبه بر مشکلات، ایجاد عزم و اراده در جهت خواست پروردگار، اطمینان قلبی، افزایش توان روحی، تحکیم روابط اجتماعی به ویژه تعالی روابط زوجین، موفقیت، تالیف قلوب، رفاه اقتصادی، ایجاد صلح و امنیت و در نهایت، سعادتمندی در هر دو سرا.

    کلیدواژگان: حسن خلق، اصلاح، سبک زندگی، قرآن و حدیث
  • رضا کریمی، فایزه السادات طباطبایی امیری صفحه 27

    هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت تولیدات علمی کشورهای اسلامی در حوزه جنسیت، زنان و خانواده در پایگاه وب آو ساینس و تعیین جایگاه ایران به منظور برنامه ریزی جهت ارتقای جایگاه و تعیین اولویت های پژوهشی کشور در این حوزه است. پژوهش از نوع کاربردی بوده و روش آن، علم سنجی است. جامعه پژوهش شامل 1852 پیشینه از برون دادها و تولیدات علمی پژوهشگران حوزه جنسیت، زنان و خانواده در کشورهای اسلامی در پایگاه وب آو ساینس است. تاریخ انجام جستجو 5/9/1398 تحت پوشش این پایگاه بوده است. کشورهای اسلامی مورد مطالعه در پژوهش 57 کشور اسلامی بودند که در سازمان کنفرانس اسلامی، عضویت دارند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که سال 2010 بیشترین تولید علمی در کشورهای اسلامی صورت گرفته است. کشور ترکیه، نیجریه و ایران دارای رتبه اول تا سوم در بین کشورهای اسلامی و قالب مقاله بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است. دانشگاه univ Nigeria سهم نخست در تولیدات علمی و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز پیشتاز در تولید علمی در حوزه زنان بوده اند. مجله JOURNAL OF HOME ECONOMICS RESEARCH و Anyakoha بیشترین تولید را به خود اختصاص داده اند. حیطه های موضوعی زنان، جنسیت، شیوع، بهداشت و سلامت و خشونت خانگی نیز دارای بیشترین تولیدات علمی هستند.

    کلیدواژگان: تولیدات علمی، کشورهای اسلامی، جنسیت، زنان، خانواده، وب آو ساینس، علم سنجی
  • زهرا درویش، طاهره سادات طباطبایی امین صفحه 51

    یکی از دلایل جاودانگی وجامعیت اسلام، تطابق احکام آن با فطرت بشری است. برخی افراد این شبهه را مطرح کرده اند که جواز تعدد زوجات تا چهار همسر، با فطرت زن و حس انحصارگرایی او که تمایلی به حضور همسر دوم در کنار خویش ندارد، مغایر است.
       پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی، با مطالعه منابع تفسیری و روایی فریقین وبررسی آیات و روایات ناظر بر مساله، درپی دست یابی به پاسخ صحیح بوده و به این نتایج دست یافته است: با توجه به اهمیتی که اسلام برای حفظ بنیان خانواده در نظر گرفته، بنای اسلام بر تک همسری است و تعدد زوجات، به منظور حفظ جامعه از انحطاط و فساد در موارد ضرورت، تشریع شده و این حکم مغایرتی با فطرت زنانه ندارد. حس انحصارگرایی که در زنان نسبت به همسرشان وجود دارد، در راستای حفظ کانون خانواده بوده و این مساله درآیات قرآن کریم مورد توجه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: قرآن، روایات، تفاسیر فریقین، زنان، تعدد زوجات، ازدواج موقت، فطرت
  • مریم حکمت نیا صفحه 70

    اخبار حضرت سکینه در کتب تاریخ و ادب از ابهامات، تحریف ها، اکاذیب و اتهاماتی برخوردار است که از نام، نسب، سن و ازدواج ایشان گرفته تا میادین شعر و ادب؛ حتی وفات او را شامل می شود. این مقاله با استناد به منابع ادبی و تاریخی و بهره گیری از قرآن و احادیث، بخشی از اخبار حضرت سکینه که به نام، نسب، و سن ایشان مربوط می شود را در بوته تحلیل و نقد قرار داده، به نتایجی معقول، منطقی و قابل قبول دست یافته که با عرف غلط شایع در برخی جوامع دینی و ادبی مسلمانان متفاوت است؛ ولی با واقعیت ادبی و تاریخی منطبق بوده، حفظ شیونات خاندان حسینی و شخصیت های حاضر در صحنه کربلا را در بر دارد. رفع اشتباه دایره المعارف اسلامی در باره جد مادری حضرت سکینه، تلفظ صحیح نام سکینه و عمر نسبتا دقیق ایشان در سفر کربلا، از جمله دستاورد های این پژوهش می باشد.    

    کلیدواژگان: حضرت سکینه، ادبیات عرب، تاریخ، عاشورا، نقدc
  • محمد عبادی، ابوالقاسم نقیبی* صفحه 91

    توجه به شان نزول آیات الاحکام ناظر بر بهداشت جسمی، جنسی و روانی خانواده، ما را در فهم درست احکام مربوط به مراودات زناشویی و روابط خانوادگی یاری خواهد رساند. لذا در این نوشتار تلاش نموده ایم ، به بررسی تاثیر شان نزول در برداشت های فقهی از آیات با تاکید بر آیات مرتبط با علوم پزشکی و بهداشت جسمی و روانی خانواده بپردازیم. پژوهش حاضر تحقیقی کاربردی بوده و با شیوه  توصیفی- تحلیلی و روش مطالعه کتابخانه ای و استنادی صورت گرفته و با کنکاش در آیات الاحکام و بهره گیری از روایات مستند و تحلیل نظرات فقها، اهداف تحقیق دنبال شده است.
       در قرآن کریم قریب به سیصد آیه مرتبط با علوم پزشکی و بهداشت وجود دارد. پزشکی مشتمل بر «درمان و معالجه» و بهداشت به معنی «پیشگیری» است. اما اکثر مطالب علمی قرآن درباره بهداشت و پیشگیری است. از این روی، شناخت و بررسی شان نزول آیات قرآن در برداشت های فقهی از آیات الاحکام مرتبط با بهداشت جسمی و روانی خانواده نقش بسزایی دارد. تعیین مصادیق احکام کلی در آیات (در این نوشتار آیات مرتبط با بهداشت خانواده)، تشخیص تخصیص حکم به سبب نزول یا عموم مکلفین، تمییز صحیح ناسخ از منسوخ و دستیابی به تناسب میان احکام مندرج در آیات قرآن، تقیید و تحدید مفهوم و مصداق آیه بر افراد، تبیین فلسفه ی احکام الهی در راستای شناخت مصالح و مفاسد احکام شرعی و تبیین واژگان مبهم در آیه را می توان به عنوان نمونه هایی از تاثیر شان نزول آیات که ممکن است در راستای استنباط صحیح احکام شرعی از آیات قرآن راه گشا باشند، برشمرد.

    کلیدواژگان: شان نزول، بهداشت خانواده، آیات پزشکی، اختلال مزاج، انحرافات جنسی، خطابات مشافهه
  • جواد علاء المحدثین صفحه 112

    در این گفتار، ابتدا کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر نوشته امیرحسین ترکاشوند به صورت مختصر معرفی می شود، آنگاه فهرست و درونمایه چند نقد که بر آن نوشته شده گزارش می شود. آنگاه نگارنده به تفصیل، سه مطلب از آراء فقهی سه فقیه شیعه؛ علامه محمد باقر مجلسی، مولی محسن فیض کاشانی و مولی احمد اردبیلی، به ترتیب در کتابهای بحار الانوار، معتصم الشیعه و مجمع الفایده و البرهان، را با گزارش ترکاشوند از این آراء مقایسه می کند و خطای او را در تبیین این آراء روشن می سازد.

    کلیدواژگان: حجاب شرعی در عصر پیامبر (کتاب) - نقد و بررسی، ترکاشوند، امیر حسین - نقد دیدگاه ها، بحار الانوار (کتاب)، معتصم الشیعه (کتاب)، مجمع الفایده و البرهان (کتاب)، اردبیلی، احمد، فیض کاشانی، محسن، مجلسی، محمد باقر، حجاب شرعی
  • زهره اخوان مقدم، شیرین رجب زاده صفحه 133

    تلاش های قرآن پژوهان نشان می دهد که آیات هر سوره در مسیر غرض اصلی سوره حرکت می کند و نظم ویژه ای بر ساختار سوره حاکم است. نظریه تکامل یافته اصل تناسب،  «پیوند معنایی آیات» در هر سوره است که مفسران از سبک های متعددی برای نمایش آن استفاده کرده اند که سبک نمودار درختی نسبت به سایر سبک ها برتری دارد. در این مقاله ضمن ارایه گزارشی از «پیوند معنایی آیات» در هر سوره، فواید آن و معرفی سبک نمودار درختی که پوشش دهنده سایر سبک ها است، این سبک بر سوره تحریم اعمال شده است تا نمونه عینی و مصداقی قابل تطبیق برای این سبک باشد. با اعمال سبک نمودار درختی بر سوره تحریم نمایان می شود که آیات سوره نظم یکپارچه ای دارند و بر مدار محوری مشخص چیده شده اند. محور سوره آن است که همسران رسول خدا6 باید رفتاری مناسب، به دور از خود خواهی و حسادت داشته باشند تا دست آوزی برای سودجویی دشمنان پیامبر6 (منافقان و کفار) قرار نگیرد و نمونه و الگویی برای تمام مردم در همه اعصار باشد.

    کلیدواژگان: اصل تناسب آیات، پیوند معنایی آیات، غرض سوره، سوره تحریم
  • علیرضا دهقانپور، لیلا اوشلی صفحه 154

    حجاب از جمله مفاهیم پر کاربرد در جامعه است که در زندگی بشر تاثیر ویژه دارد. اهمیت حجاب اسلامی تا جایی است که در قرآن از آن به عنوان یک ضرورت یاد شده و به گوشه‌هایی از حکمت و کارکرد آن اشاره شده است. نوشتار حاضر به بررسی حجاب و انواع و حکمت آن می‌پردازد. حجاب به عنوان یک فرهنگ، ابعاد مختلفی دارد مانند حجاب پوششی، حجاب رفتاری، حجاب دیداری، گفتاری، و شنیداری.. سرشت انسان، اقتضای حیا و پوشش دارد. حکمت حفظ و پوشش اشیاء، ارزش آنهاست و حکمت حجاب، حفظ ارزش والای زن است برخی از موارد مورد اشاره به عنوان حکمت حجاب، عبارتند از: میل فطری، آرامش روانی، سلامت اجتماعی، ارزش زن، منع هویت‌جویی کاذب، تحکیم خانواده، کنترل خودآرایی، تعدیل شهوترانی، کنترل مدگرایی، اصلاح تحسین‌خواهی.   

    کلیدواژگان: قرآن، سنت، حجاب، حکمت حجاب
  • رمضان رضایی صفحه 169

    اسماء بنت عمیس؛ مفسر، محدث، راوی و صحابه بزرگ صدر اسلام از شخصیتهای کم ادعا و بزرگ صدر اسلام است. ایشان به عنوان بانویی که هم در مکه در شمار مسلمانان اولیه و هم در سفر به حبشه که به همراه همسر خود جعفر بن ابی­طالب به حبشه منتقل می­شود؛ برای همه کسانی که با او هستند و نقش اندکی داشته‌اند، الگو و اسوه دینی قرآنی و نبوی بوده است است. وی چند خواهر داشت، از جمله: یکی سلمی همسر حمزه سیدالشهدا، دوم لبابه همسر عباس عموی پیامبر، سوم میمونه همسر پیامبر اسلام. اسما بنت عمیس در مکه و قبل از استقرار رسول خدا در خانه زید بن ارقم ایمان آورد و با پیامبر اسلام بیعت کرد. هیچ گاه چهره نامیدی نمی­گرفت و هیچگاه اعتراض نداشت و در وضع دشوار، بیش از همه تلاش می کرد. در این نوشتار شمه­ای از این رشادتها در کنار پیامبر اسلام6 و امام علی ع و فاطمه سلام الله علیها و تربیت فرزندانی وارسته­ای که تا قرنها درترویج قرآن و سیره نبوی اثرگذاربودند، بیان شده است.

    کلیدواژگان: اسماء بنت عمیس، مهاجرین، زنان، صدر اسلام، صحابه، عون، جعفر، عبدالله
  • رضا مهدیان فر صفحه 183

    تربیت به وسیله الگو از مهم‌ترین روش‌های تربیتی است که در آیاتی از قرآن به استفاده از این روش تاکید فراوان شده است. راز این تاکید در کارکرد بالا و اثرگذاری بیشتر این روش نهفته است. ابراهیم7 از زمره الگوهایی است که در آیاتی از قرآن به الگوگیری از وی تصریح شده است. به کارگیری دعا و استعانت از خدای سبحان در تربیت فرزندان مومن و موحد و درخواست‌ از خدای متعال نسبت به سرنوشت نیک فرزندان در سیره تربیتی ابراهیم بسی برجسته است که قرآن از زندگی ایشان روایت می‌کند. چنانکه وسعت افق دید ابراهیم در درخواست‌های خود نسبت به سرنوشت نسل خویش و اجابت این درخواست‌ها و سیر منطقی آن‌ها که نخست پالایش فکری و روحی و سپس سلامت رفتاری و آنگاه رفع نیازهای مادی فرزندان را شامل می‌شود از جمله یافته‌های پژوهش حاضر است که با روش توصیفی - تحلیلی از آیات شریفه به دست آمد. ترویج فرهنگ قرآنی به عنوان هدف بنیادی و کارکرد تربیتی برای مربیان از اهداف کاربردی نتایج پژوهش است. دعا و درخواست از خدای سبحان در تربیت نسلی مومن و موحد دارای کارکرد بسیار بالا و قرین توفیق است که اجابت درخواست‌های ابراهیم7 گواه این ادعا است.

    کلیدواژگان: دعا، تربیت، ابراهیم، موحدانه، نسل موحد، اسوه
  • صفحه 194
|
  • Kobra Ali-Akbar, Mohammad Reza Shahroudi, Mahmoud ‘Aba’ee Kopa’ee, Qasem-Ali Kuchanani Page 10

    Divine teachings, including the principles and sources of Islam, have emphasized on lifestyle modification and introduced strategies such as good manner ( Husn Khulq) in this regard. Good manner is also one of the most important behavioral necessities for growth and achieving a prosperous life. In the Holy Qur'an, God Almighty has considered the attraction of people's hearts to Prophet as the result of the good manner and gentleness of the Holy Prophet. The present study, which was a library research using the descriptive-analytical method, shows that some factors are considered as the basis and support of good manner; Including divine Attention ( ‘Inayat Elahi), inheritance, family upbringing, rationality and inner beauty. Also, the most important modifying achievements of good manner on human lifestyle, both individually and socially, are: inner peace, physical health, overcoming problems, creating determination and will in line with the will of God, heart reassurance, increasing spiritual strength, strengthening Social relationships, especially improving marital relationships, success, Ta’lif Qulub, economic prosperity, settlement of peace and security, and ultimately, prosperity in this world and hereafter.

  • Reza Karimi, Faezeh Sadat Tabatabai Amiri Page 27

    The purpose of this study is to determine the status of scientific productions of Islamic countries in the field of gender, women and family in the Web of Science website and to determine Iran's position in order to plan to improve the position and determine the country's research priorities in this field. The research is applied research and its method is scientometric. The research community includes 1852 literature review of outputs and scientific products of researchers in the field of gender, women and family in Islamic countries in the Web of Science website. The starting date of the search was 5/9/1398 . The Islamic countries studied in the research were 57 Islamic countries that are members of the Organization of the Islamic Conference. The research findings indicate that in 2010 the and Iran rank first to third among Islamic countries and the article format has the highest number. Nigeria University has been the first in scientific production and Tehran University of Medical Sciences has been a leader in scientific production in the field of women. JOURNAL OF HOME ECONOMICS RESEARCH and Anyakoha have the most production. Thematic areas of women, gender, prevalence, health, and domestic violence also have the most scientific production.

  • Zahra Darwish, Tahereh Sadat Tabatabai Amin Page 51

    One of the reasons for the immortality and comprehensiveness of Islam is the conformity of its rules with human nature (Fitrah). Some people have raised the doubt that allowing polygamy up to four wives is contrary to the nature of the woman and her sense of exclusivity, who is reluctant to see a second wife for her husband. The present study, with a descriptive-analytical method, by studying the interpretive sources and narrations of the two sects and examining the verses and narrations on the issue, has sought to obtain the correct answer and has reached the following results Given the importance that Islam considers for maintaining family foundation, Islam is based on monogamy and polygamy has been legislated in order to protect the society from degeneration and corruption in cases of necessity, and this law does not contradict the female nature. The sense of exclusivism that women have towards their husbands is in order to maintain the family, and this issue has been considered in the verses of the Holy Quran.

  • Maryam Hekmat-niya Page 70

    some reports about hazrat Sakineh in history and literature books has mixed up with some ambiguities, distortions, lies and accusations ranged from her name, lineage, age and marriage to poetry and literature even her death. Citing literary and historical sources and using the Qur'an and hadiths, this article analyzes and evaluates a part of reports related to her name, lineage, and age, and draws reasonable, logical and acceptable conclusions that differs from the common misconception in some Muslim religious and literary communities; But it is in line with the literary and historical reality and preserves the honors of the family of imam Husayn and the personalities present in the scene of Karbala. maternal ancestor, correct pronunciation of Sakineh's name and her relatively accurate life time in the trip to Karbala are among the achievements of this research.

  • Muhamad ‘Ibadi, Abul-Qasim Naqibi Page 91

    Paying attention to reasons of the revelation of the verses of the Ahkam on the physical, sexual and mental health of the family will help us to understand the laws related to marital relations and family relations correctly. Therefore, in this article, we have tried to examine the effect of the reasons of revelation in the jurisprudential interpretations of verses by emphasizing on the verses related to medical sciences and family physical and mental health. The present study is an applied research and has been done with descriptive-analytical method and library and citation study method and by researching the Ayatul Ahkam and using reliable narrations and analyzing the opinions of jurists. There are about three hundred verses in the Holy Quran related to medical sciences and health. Medicine includes "treatment" and health means "prevention". But most of the scientific content of the Qur'an is about health and prevention. Therefore, recognizing and examining the reasons of the revelation of Quranic verses plays an important role in the jurisprudential interpretations of the verses of the rules related to the physical and mental health of the family. Determining examples of general rules in verses (in this article, verses related to family health), recognizing the allocation of rules due to the reasons of revelation or generality of the obligors, distinguishing Sahih Mansukh from Nasikh and achieving proportionality between the Ahkam in the verses of the Qur'an, Taqayyud the Tahdid of content and application of the verse to individuals, explaining the philosophy of divine Ahkam to know the interests and corrupts of Ahkam and explaining ambiguous words in the verses can be considered as examples of the effect of the reasons of the revelation of verses that may be helpful in the correct inference of religious rules from the verses of the Qur'an.

  • Javad ‘Ala’ al-Mohaddethin Page 112

    In this study, first the book of “religious hijab in the time of the Prophet” by Amir Hossein Torkashvand is briefly introduced, then the list and the theme of some reviews written on it are reported. Then the author in detail compared three opinions of the jurisprudential opinions of three most scientific production was done in Islamic countries. Turkey, Nigeria Shiite jurists Allamah Mohammad Baqir Majlisi, Mula Mohsen Feyz Kashani and Mula Ahmad Ardebili, in the books Bihar Al-Anwar, Mu’tasim Al-Shi'a, Majma 'Al-Faida and Al-Burhan, respectively, with Turkashvand's report of these opinions and clarified his error in explaining these opinions.

  • Zohreh Akhavan-Moghaddam, Shirin Rajab-zadeh Page 133

    The efforts of Quranic scholars show that the verses of each are move in the direction of the main purpose of the surah and a special order governs the structure of the surah. The developed theory of the principle of proportionality is the "semantic connection" of the verses in each surah, which the commentators have used several ways to show it which the style of the tree diagram is superior to other styles. In this article, while presenting a report on the "semantic connection of verses" in each surah and the benefits of tree diagram and introducing it that covers other styles, this style has been applied to Surah Tahrim to be an objective and applicable example for this style. By applying the style of a tree diagram on Surah Tahrim, it is shown that the verses of Surah have a unified order and are arranged on a specific pivot. The focus of the surah is that the wives of the Messenger of God (pbuh) should behave appropriately, away from selfishness and jealousy, so that they do not become a tool for the enemies of the Prophet and infidels and be an example for all people in all ages.

  • Alireza Dehghan-poor *, Leila Oshley Page 154

    Hijab is one of the most widely used concepts in society that has a special effect on human life. The importance of the Islamic hijab is so significant in the Qur'an it is mentioned as a necessity and some aspects of its wisdom and functions are mentioned. The present article examines the hijab and its types and wisdom. Hijab as a culture has different dimensions such as hijab as a body cover, behavioral hejab, visual, verbal, and auditory hejab. Human nature tends to modesty and hejab. The reason of preserving and covering things is their value and the reason of hijab is preserving the high value of women. Some of the things mentioned as the reason of hijab are: innate desire, peace of mind, social health, value of women, prohibition of seeking false identity, family strengthening, control of Selfdecoration, lust adjustment, control of fashion-love, modification of living others’ admiration.  Correction of the mistake of the Islamic encyclopedia about Sakineh's

  • Ramezan Reza’ee Page 169

    Asma’ bint ‘Umays was the great Interpreter, hadith narrator, narrator and great companion in the beginning of Islam. She as a lady who was among the first Muslims in Mecca and on a trip to Abyssinia, was transferred to Abyssinia with her husband Ja'far ibn Abi Talib has been a role model of the Qur'an and the Prophet for all those who seen her. She had several sisters, including: first Salma, the wife of Hamza Seyyed al- Shuhada, the second is Lababa, the wife of Abbas, the Prophet's uncle, and the third is Meymuna, the wife of the Prophet of Islam. Asma’ bint ‘Umays believed and pledged allegiance to the Prophet of Islam in Mecca and before the establishment of the Messenger of God in the house of Zayd ibn Arqam. She never lost her hope, never objected, and in that difficult situation, tried more than others. In this article, some of her bravery for helping the Prophet of Islam, Imam Ali, and Fatima, peace be upon them, and the upbringing of pious children who have been influential in promoting the Qur'an and the Prophetic tradition for centuries has been expressed.

  • Reza Mehdian-far Page 183

    Training by referring to role models is one of the most important training methods that has been emphasized in some verses of the Quran. The secret of this emphasis lies in the high performance and greater effectiveness of this method. Ibrahim ( p.b.u.h.) is one of the role models that the verses of the Qur'an advise people to follow him. The use of prayer and asking for help from God Almighty in upbringing the faithful children and monotheists and asking God Almighty for the good fate of children in the educational sirah of Ibrahim is very prominent that the Qur'an narrates his life. The breadth of Ibrahim's horizon in his requests for the fate of his generation and the fulfillment of these requests and their logical order, which was first intellectual and spiritual refinement and then behavioral health and then meeting the material needs of children, are among the findings of the present study achieved by analytical-descriptive method. Spreading Quranic culture as a fundamental goal and educational function for educators is one of the practical goals of the research. Praying and asking God Almighty in upbringing a generation of believers and monotheists are of great influence which the fulfillment of the requests of Ibrahim is a proof on out claim.